Vielse

Et kirkebryllup er en smuk begivenhed, og en dag som mange ser frem til. Det er helt specielt at stå der i kirken og sige ja til hinanden foran familie, venner og Gud.

Når I vælger at blive gift i kirken, er det både en vielse og en velsignelse af jer. Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Men et kirkebryllup handler også om kristen tro, håb og kærlighed. Er I allerede blevet viet på rådhuset, kan I få en kirkelig velsignelse.

For at blive gift i folkekirken kræver det, at den ene af jer eller I begge er medlem.

Kontakt kirkekontoret på tlf. 86 41 30 99 for at aftale tidspunkt for vielsen. Kirkekontoret sørger for kontakt til den af præsterne, der skal foretage vielsen.

Inden vielsen skal I udfylde en ægteskabserklæring. Dette gøres med NemID på borger.dk under emnet "Familie og børn." Vær opmærksom på at den ikke må være mere end fire måneder gammel på vielsesdagen.
Når man efterfølgende har modtaget en prøvelsesattest fra kommunensendes den til kirkekontoret.

Hvis I ønsker at ændre navn i forbindelse med vielsen, gøres dette også på borger.dk.

Er I tidligere blevet borgerlig viet på rådhuset, er det efterfølgende muligt at få en kirkelig velsignelse af ægteskabet.

Læs mere om bryllup og kirkelig velsignelse på folkekirken.dk